Quinta da Covela

Quinta da Covela

Vinerna från denna vackra egendom, som ligger på Douros högra strand i det sydöstra hörnet av Vinho Verde-regionen, är unika. Covela har det bästa från båda regionerna - den flintiga mineraliteten från granitjorden som kännetecknar Vinho Verde-regionen och solen från Dourodalen som ger mognare, fylligare viner.

Covela producerar främst fräscha, men lagringsdugliga vita viner och blommiga, torra roséer. De viktigaste druvorna på egendomen är: Avesso, Arinto och Touriga Nacional, med en del internationella druvsorter som Chardonnay, Viognier och Gewürztraminer. Denna ärevördiga egendom, med ruiner av en herrgård från början av 1600-talet med utsikt över terrasserna, är omgärdad av skogsmark och muromgärdade fruktträdgårdar. Det unika mikroklimatet ger en medelhavskänsla.

Under en stor del av 1900-talet ägdes Covela av Manoel de Oliveira, en av Europas viktigaste filmregissörer som bode till 106 år. Covela är certifierat ekologiskt, sedan 2018, och druvorna skördas för hand, tomt för tomt, för att möjliggöra mikrovinifiering och exakt blandning. Vinmakaren är Rui Cunha, som har varit involverad i Covela-projektet sedan det startade på 1990-talet.

Den holistiska synen på naturen är enkel: vi vill garantera framtiden, hållbarheten och den biologiska mångfalden i hela det ekosystem där vi verkar. Det är därför som ekologiska odlingsprocesser omfattar allt vi producerar på Quinta de Covela, i vingårdarna, fruktträdgårdarna och grönsaksodlingarna.

Allt börjar i vingården. Här finns inga syntetiska kemiska herbicider eller bekämpningsmedel. Vi använder naturliga metoder för att ge näring och skydda vinrankorna och jorden, t.ex. med hjälp av mulch. Dessa gamla hållbara vinodlingsmetoder har andra fördelar. De ökar den biologiska mångfalden i vingårdens ekosystem och bidrar till att skydda mot skadedjur och svamp.

Våra viner är synonymt med renhet och balans. I varje glas Covela vill vi att du ska känna granitjorden och de inneboende egenskaperna hos våra druvsorter, vår äkthet.

Du kan också boka en vinprovning eller en resa vid Villa Covela. Det är inte bara ett fantastiskt hus med en privilegierad utsikt över Douro, det är också ett rum med moderna och raffinerade linjer som kontrasterar mot Quinta de Covelas historiska förflutna. Varje detalj är genomtänkt, så att din vistelse, med familj eller vänner, ska vara bekväm, funktionell och framför allt en trevlig stund att minnas senare.

Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Quinta da Covela