Om Oss

Historien bakom Ditt Vin kan spåras tillbaka till Jorges och Susannes gastronomiska resor där de världen över träffat vänner, nya som gamla, och familj och tillsammans njutit av god mat och, framför allt, ett gott vin.

År 2017 bodde José några sommarmånader hos sin bror Jorge och hans sambo Susanne i Sverige. Deras relation stärktes samtidigt som Josés intresse för mat och dryck väcktes genom de många måltider de delade. Tillsammans provade de många olika viner och började diskutera dofter, smaker och olika egenskaper hos vinerna.

När José sedan flyttade till Sverige förstod han snart det Jorge länge sagt; det är krångligt att köpa vin i Sverige, och utbudet av de portugisiska vinerna José kommit att uppskatta är skralt på Systembolagets hyllor.

Under tiden som alla tre bodde i Sverige fortsatte det gemensamma intresset för vin att utvecklas, liksom kunskapen om vin och förmågan att kunna identifiera de olika nyanserna i viners arom och smak. De tre insåg också att de portugisiska viner de bjöd vänner och familj på var väldigt uppskattade av svenskarna som gärna ville veta mer om både vinerna och Portugal.

Där väcktes idén om Ditt Vin. José, Jorge och Susanne ville dela med sig av sin entusiasm och passion för både portugisiska viner och portugisisk kultur till sina svenska vänner och familj. När Ana sedan hörde talas om idén med Ditt Vin blev hon så entusiastisk och kom med så många bra förslag och idéer att hon snabbt blev en del av teamet.

Genom webbutiken får även du chansen att smaka portugisiska viner från små och medelstora vingårdar i Portugals olika regioner. Bjud dina vänner och familj på intressanta viner som du inte kan hitta på Systembolaget och njut av de noggrant utvalda vinernas aromer och smaker.

José, Jorge, Susanne och Ana hjälper dig gärna att välja ut viner som passar till just dig, ditt speciella tillfälle eller din favoriträtt, och kanske utmana dig att prova någonting speciellt.

Välj dina varor i katalogen av noggrant utvalda viner och låt dig smittas av Josés, Jorges, Susannes och Anas passion för portugisiska viner när du får dom hem till din dörr.

Skål!