HORECA

Överraska dina gäster med exklusiva viner av hög kvalitet från små och medelstora portugisiska vingårdar. Ditt Vin är registrerad varumottagare och har avtal med Portugals bästa vingårdar från ett flertal vindistrikt och erbjuder en mångfald av olika viner.

Vi har krispiga vita viner från Vinho Verde i norra Portugal där atlantvindarna tillsammans med granitjordarna ger aromatiska viner med hög syra och fruktighet med aromer av grönt äpple och citrus. Vinho Verde gjort på druvan Alvarinho kan också få noter av stenfukt och ananas.

Från Douro kommer högklassiga vita och röda viner med mycket frukt och bär. Mikroklimatet med skiffer som värmer även på nätterna ger rika, fylliga viner som ofta lagras på franska ekfat innan de tappas upp på flaska. Välbalanserade viner med mjuka, runda tanniner kännetecknar våra Douro-viner.

Tavora-Varosa är känt för dess utsökta, mousserande viner med hög syra och låg sockerhalt i fin balans med tydliga aromer av gröna frukter och citrus. Alla tillverkade enligt méthode traditionnelle som används i Champagne.

Dão ligger på hög höjd med stora temperaturskillnader mellan dag och natt och mycket små regnmängder vilket ger röda viner med tydliga tanniner och koncentrerade smaker som även hittas i de eleganta vita vinerna.

I Alentejo blir det riktigt heta somrar. De röda vinerna härifrån blir kraftiga, med tydliga men behagliga tanniner, aromer av riktigt mogen frukt som björnbär, blå plommon och bigarråer och lagring på ekfat. Även de vita vinerna är fylliga och ofta lagrade på ekfat, aromer av tropiska frukter och en frisk syra ger en fin balans.

 

De viner som finns på vår hemsida är några exempel men till HoReCa kan vi erbjuda ett större utbud.

Kontakta oss via mail på dittvin@gmail.com så kan vi skräddarsy din beställning utifrån er profil.