Serras do Alentejo

Serras do Alentejo

På 31,3 hektar är Serras do Alentejo-egendomen fruktbar på skifferriktiga, sluttande och hårda jordar. Här lever vi i ett torrt klimat med låg nederbörd, där de varma vindarna under högsommaren ger upphov till små virvelvindar bland vinrankorna, som påminner om en varm, nästan afrikansk miljö.

Omgiven av ett silvopastoralt område finns det olika arter som lever tillsammans i fullständig harmoni på gården. När du besöker vår gård kan du med en noggrann titt hitta en stor mångfald av växter, men också av djur. Produktionen av stenekar, korkekar och tallar, med ursprung i inhemska växter som cistus, rosmarin och pennyroyal, och livet av djur som hare, rapphöns, vildsvin, räv och till och med hägrar och trollsländor, ger denna gård en unik och fascinerande biologisk mångfald. 

På grund av den låga befolkningstätheten och avsaknaden av offentlig belysning har området dessutom en majestätisk natthimmel med stjärnor och galaxer som är synliga för blotta ögat.

Serras do Alentejo erbjuda alla att smaka Alentejo i vinprovningar och besöka vingårder i guidade turer som du kan boka på deras webbsida men kanske får du beställa några av deras viner här.

 
Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Serras do Alentejo