Vini Lourenço

Vini Lourenço

Vini Lourenço ligger i den lilla byn Poço do Canto, i kommunen Meda, i hjärtat av övre Douro. Sedan 1980-talet har familjen Lourenço förvärvat flera egendomar i övre Douro, efter att Horácio Lourenço idealiserade en imaginär triangel för att placera sina vingårdar. I början av 2000-talet tog hans son Jorge Lourenço, endast 18 år gammal, på sig ansvaret för att modernisera de 25 hektar vinodling som redan var planterade, välja ut nya druvsorter för att utöka vinodlingsarealen och strukturera företaget för att vinifiera druvorna och marknadsföra de producerade vinerna.

Under de senaste 10 åren har företagets tillväxt varit ostoppbar, tack vare vinernas kvalitet och originalitet, och återhämtningen av de gamla kastanjerna i Douro har bidragit till varumärkets image och Vini Lourenço:s erkännande.

För närvarande har företaget 45 hektar vinodlingar, spridda över kommunerna Meda och Vila Nova de Foz Côa. Spridningen av de olika vingårdsparcellerna i Poço do Canto, Vale da Teja och Pocinho, med en stor variation i klimat, jordmån och höjd mellan 160 och 700 m, av skiffer i de lägre områdena och skiffer/granit i de högre områdena, gör det möjligt att skapa mycket differentierade viner. Skörden pågår i över en och en halv månad, men det speciella beteendet hos samma druvsorter som planteras på olika platser ger en enorm mångsidighet i vinframställningen.

Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Dona Graça