Cooperativa Agrícola do Távora

Cooperativa Agrícola do Távora

Cooperativa Agrícola do Távora ligger i den avgränsade regionen Távora-Varosa, som ligger mellan regionerna Douro och Dão.

Med tanke på dess unika förhållanden - granitjordar, primära och fattiga på kalksten, höga höjder, kontinentalt tempererat klimat, bland annat - gör det till en privilegierad plats för äppel- och vinproduktion. Det binomiska förhållandet mellan klimat och jordmån gör att denna region är den mest lämpade på nationell nivå för äppelodling, där den så uppskattade sorten "Bravo de Esmolfe" utmärker sig.

När det gäller de vita vinerna är det den naturliga syran, den intensiva aromen och den citrusliknande karaktären, som är lysande och fräsch, som skapar en särskild betoning, på ett sätt som gör att vi kan bekräfta att detta är den region som är den främsta där det vita vinet har unika förutsättningar för att nå den högsta kvalitetsnivån. På samma sätt kommer de röda vinerna från denna delikatess av arom och ädelhet i kroppen, och uppnår en anmärkningsvärd smak med tiden.

Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Cooperativa Agrícola do Távora