Tecedeiras

Tecedeiras

Detta pionjärmärke i Douro-regionen har fått sitt namn efter nunnor från ett särskilt område i São João da Pesqueira-kommun. En av deras huvuduppgifter var att ägna sig åt vävning av linne. Linneblomman blev varumärkets symbol, som släpptes 2001. Tecedeiras kom att erkännas som ett av de första varumärkena i Douro som inte bara producerade det traditionella portvinet, utan även några "avantgarde" stilla viner som blev alltmer på modet och numera utgör en stor del av regionens produktion och försäljning.

Dess robusta och mycket karakteristiska "röda" viner, som perfekt återspeglar terroiret i underregionen Cima Corgo, fick snabbt ett utmärkt rykte både i Portugal och utomlands. De spektakulära, slingrande terrasserna med utsikt över Dourofloden ger perfekta förutsättningar för att druvorna ska mogna utmärkt i denna mycket varma del av dalen.

Lima Smith tog över Tecedeiras-projektet 2013 och numera omfattar portföljen flera olika sortiment, från den populära Lilás Red, White och Rosé, via oekade Flor das Tecedeiras, både röd och vit, den prisbelönta Tecedeiras Reserva samt ett mycket speciellt urval av portvin. År 2021 släppte vi en ny "Premium"-linje som innehåller några monovarietaler från regionens viktigaste inhemska druvor, ett experimentellt vin och några "Grande Reserva". Här, liksom på Covela, övervakar Rui Cunha vinframställningen.

 
Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Tecedeiras