Quinta da Ferradosa

Quinta da Ferradosa

De första hänvisningarna till Quinta da Ferradosa går tillbaka till slutet av 1800-talet, då det tillhörde familjen Borges. I början av 1900-talet köptes det av Real Companhia Velha, det äldsta portvinsföretaget. På 1990-talet köptes Quinta av Joaquim Manuel Calem, en av Portugals ledande portvinstillverkare och exportörer, som grundades av hans farfars farfar 1859. Företaget förblev i familjen fram till 2000-talet, då det såldes tillsammans med varumärket. Arvet från Quintas förblev dock i familjen Calem.

Joaquim Manuel Calem, den nuvarande ägarens far, hade en stor passion för Ferradosa och planterade 13 hektar med tre av de viktigaste sorterna i regionen: Touriga Nacional, Touriga Franca och Tinta Roriz. Han var också ansvarig för installationen av elektricitet på fastigheten och har stora planer på att bygga upp ruinerna här för att återföra Quinta till sin gyllene tid.

Joaquim Manuel dog 2006 och hans son, också Joaquim, ärvde Ferradosa. Med samma vilja att investera i denna avlägsna, ogästvänliga och inspirerande egendom är det i hans händer som den idag blomstrar och blir en av de mest romantiska Quintas i Douro.

I den ständiga ombyggnaden av de ruinerna i Ferradosa skapades nyligen flera "sviter" där kunder och vänner nu kan bo bekvämt för att bättre kunna njuta av lugnet och skönheten i övre Douro. Det finns nu också ett stort rum där evenemang, provsmakningar och måltider kan anordnas, med en oöverträffad utsikt över gården och Dourofloden.

 
Tillbaka till blogg

Vår sortiment av Quinta da Ferradosa